GULL DOUBLET
Til forskjell fra gullbelagt som er et forholdsvis tynt gullbelegg utenpå annet materiale, som regel sølv eller messing.
Er Gull doublet 14 karat gull som er tilført utenpå et materiale ved hjelp av varme og press (her brukes som regel gullsmedmessing) For å kalles doublet må gullte utgjøre minst 5% av vekten på metallet. Gull doublet kan ikke skilles fra ekte gull i utseende og er flere tusen ganger tykkere enn forgylling. Og gullet er så tykt at det som regel ikke slites av ved bruk. Det har samme flotte utseende som gull til en mye hyggeligere pris. Gull doublet rengjøres ved hjelp av en my klut/børste og mildt såpevann. Skal ikke pusses. Du kan også ta smykket til rens hos gullsmeden. Gull doblet heter Gold filled i utlandet. Og mange bruker det begrepet her til lands og.


GULLBELAGT
Gull belagt utenpå annet materiale som f.eks. sølv og messing ved hjelp av galvanisk prossess. Gullet slites av over tid. Det kan vare litt lengre om det er lakkert utenpå.


SØLV
925 sølv (92,5 % sølvinnhold), 999 sølv (99,9% sølvinnhold). Rengjøres ved hjelp av sølvpuss eller pusseklut. Vær forsiktig med eventuelle stener.